Fälgstölder i State Farms tv-reklam (USAs största försäkringsbolag)

I en av State Farms senaste TV-reklamer belyser man problemet med de stadigt ökande komponentstölderna. Videon har enbart på YouTube visats 8,5 miljoner gånger. Fälg- och komponentstölder är ett större problem än vad många tror. Eftersom det inte har funnits något fungerande skydd har de här stölderna skett överallt i städer, även om de oftare sker på avskilda platser och i låsta större garage där tjuvarna får arbeta ostörda. I USA är problemen störst i de stora urbana områdena, framförallt gränsstaterna mot Kanada och Mexiko är hårt drabbade. Att State Farm väljer att göra en TV reklam som inkluderar komponentstölder visar hur stort problemet med den här typen av stölder verkligen är i USA. Fälgar och däck kan ofta stå för 10 % av en ny bils värde och är således en av de mest attraktiva komponenterna att stjäla.

 

State Farm är rankat 44 på Fortune 500:s lista och har över 44 000 000 bilar försäkrade

 

Bilhandlare kan sova bättre..

Bilhandlare kan sova bättre om nätterna med en unik ny stöldskyddsprodukt för bilar

Svenska Rimgard har tagit fram ett fälglås speciellt för bilhandlare som skyddar fälgarna på handlarnas demobilar.

3 februari, 2017 – Rimgard, en svensk produkt utvecklad för att motverka fälgstölder, finns nu framtagen speciellt för bilhandlare. Det är lösningen på det problem som bilhandlare har med demobilar som inte får plats i bilhallen och istället förvaras utomhus i inhägnade områden.

Bilar som står uppställda är ett enkelt mål för tjuvar som stjäl däck och fälgar. Handlare i Europa och övriga världen har mött ett ökande problem med den här typen av stölder och både i Europa och USA finns exempel på handlare som blivit av med upp till 50 uppsättningar fälgar under ett tillslag.

Låsen hyrs in månadsvis och säljs i pack av 12, 24 eller fler. Alla lås går i en stark orange färg och har samma egenskaper som reflexer för att underlätta identifiering av polis, vittnen och eventuellt tull. En nyckel passar till alla lås i samma kit för att förenkla hanteringen för bilhandlaren.

”Det skär i hjärtat när man möter ens bil uppstaplad på tegelstenar med hjulen stulna och grova skador som följd”, berättar Lars Ivarsson, uppfinnare av Rimgard. ”När jag för tredje gången fick mina fälgar stulna bestämde jag mig för att göra något åt problemet. Jag hoppas nu att Rimgard kan hjälpa såväl privatpersoner som bilhandlare att skydda sig från den här typen av grova stölder som lämnar så mycket skada och ekonomisk belastning.”

För ytterligare information, kontakta:

Carl Petterson, marknadschef Rimgard

Email: carl@rimgard.com

Telefon: +46 703 31 13 37

www.rimgard.com

Om Rimgard

Rimgard är ett stöldskydd som låser fast fälgar och hjul utan att komprimera hjulets utseende eller funktion. Låsen finns att få med bilmärkets logga samt ett lås i 24k guld för de som gillar det lilla extra. För mer information på Rimgard vänligen besök www.rimgard.com eller skicka ett e-mail till info@rimgard.com.

Rimgard på Automässan i Göteborg!

Nyhet!  Äntligen ett säkert fälglås – Ny svensk och världs patenterad uppfinning stoppar fälg tjuven!

Rimgard är namnet på en ny svensk produkt och uppfinning som en gång för alla löser problemet med stöld av fälgar och som visas upp för första gången under Automässan. Rimgard täcker samtliga bultar och gör det omöjligt att komma åt dessa. I centrum sitter ett lås framtaget av ASSA-ABLOY

Produkten som är certifierad av SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut (numera RISE Research Institutes of Sweden)

i klass 2, är den enda på marknaden som klarar dessa krav.

Rimgard Sweden AB som är företaget bakom produkten grundades 2014. Patent är beviljade i Sverige och USA, och är inlämnade i ytterligare 153 länder. Samtliga komponenter tillverkas i Sverige. Lås är framtaget av Assa-Abloy. Produkten rekommenderas av försäkringsbolaget IF.

Besök oss på Automässan i monter B 04:79 för att få en live demo! Bland annat en version i 24 karat!

Fälgstölder kostar försäkringsbolagen många miljarder!

A few examples;

http://www.wsbtv.com/news/local/atlanta/wheel-thefts-on-the-rise-in-metro-atlanta/294159606

http://kdvr.com/2016/05/18/wheel-thefts-put-southwest-denver-neighborhood-on-alert/

http://www.nbcdfw.com/news/local/Thieves-Steal-140-Wheels-Off-35-Cars-126085683.htmlhttp://

 

www.google.com/search?q=thefts+of+wheels&client=safari&rls=en&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwj0hYWD097NAhVFCiwKHSI8CoIQsAQIXA&biw=1264&bih=669

Rimgard ställer ut på Automässan!

Rimgard kommer att visa sitt nya och världspatenterade stöldskydd för fälgar och däck på Automässan den 18 – 21 januari 2017.

Besök oss i monter B04:79 !

Klicka här och beställ ditt entrékort till Automässan 2017 18 - 21 januari 2017

Välkommen!

Team Rimgard